Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

UBB-FSEGA devine membră a European Foundation for Management Development (EFMD)

Autor: Ovidiu Ioan Moisescu

Publicat: 30 Iunie 2021


Începând cu data de 30 iunie 2021, UBB-FSEGA a devenit membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD), fiind în prezent singura instituție de învățământ superior din România cu acest statut.

EFMD este o asociație internațională cu sediul în Bruxelles și birouri în Geneva, Hong Kong, Miami și Praga, reprezentând cea mai mare rețea globală de organizații în domeniul dezvoltării managementului, reunind în prezent 966 de instituții membre din 90 țări, atât universități, cât și companii și instituții publice.

EFMD administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare și certificare a calității, respectiv de acreditare la nivel internațional a instituțiilor de învățământ superior în domeniile administrării afacerilor și managementului.


    Calitatea de membru EFMD vine ca urmare a unui prim proces de certificare/validare instituțională prin care a trebuit să trecem, și conferă UBB-FSEGA premisele necesare obținerii, în premieră pentru o instituție de învățământ românească, a acreditării internaționale EQUIS. Acest deziderat reprezintă unul dintre obiectivele strategice prioritare ale facultății noastre pentru perioada următoare, făcând parte totodată din proiectul de facultate pentru 2020 – 2027.
    - a declarat conf.univ.dr. Răzvan V. Mustață, Decanul UBB-FSEGA.

    Rankingurile ne ajută mai ales pentru diagnosticul organizațional, care să susțină apoi politici academice bazate pe evidențe clare. Tratate cu responsabilitate și seriozitate ele pot constitui un indicator proxi al performanței academice. Dacă adăugăm și anumite procese de auditare/certificare a calității activității didactice și de cercetare putem avea un diagnostic complet, validat internațional al propriei organizații. De aceea, încurajăm continuu școlile academice și facultățile UBB să se supună unor asemenea procese, contribuind astfel la consolidarea statutului de universitate de tip world-class. – a subliniat Rectorul UBB, prof.univ.dr. Daniel David.


UBB-FSEGA este în prezent cea mai mare facultate din România, înregistrând peste 9200 de studenți înmatriculați în anul universitar 2020-2021, la toate formele și nivelurile de studii. Conform celei mai recente ierarhizări internaționale pe domenii de știință, realizată de QS, UBB-FSEGA se poziționează în topul celor mai bune 450 de universități din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies, fiind cea mai bine plasată instituție de învățământ superior din România în clasamentul QS aferent acestor domenii.



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 20-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta