Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Lăcrămioara Radomir, Raluca Ciornea, Huiwen Wang, Yide Liu, Christian M. Ringle & Marko Sarstedt (Editors), State of the Art in Partial Least Squares Structural Equation Modeling (PLS-SEM), Springer, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Patru studenți ai UBB-FSEGA au concurat la concursul internațional de studii de caz din Montreal (Canada)

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 09 Martie 2018


În data de 18-24 februarie 2018, Universitatea Concordia din Montreal, Canada a găzduit cea de-a 10-a ediție a concursului John Molson Undergraduate Case Competition (JMUCC), una dintre cele mai prestigioase competiții de studii de caz la nivel global. Printre cele 24 echipe universitare selectate să participe la finala concursului s-a aflat și echipa formată din patru studenţi clujeni de la UBB-FSEGA. Echipa clujeană a avut o prestație foarte bună la concurs, câștigând în același timp și premiul de 3500 de dolari pentru eseul profesional din runda premergătoare finalei concursului.

La această competiție sunt invitați doar acele universități care în anii precedenți au avut rezultate remarcabile la diferite competiții internaționale de studii de caz. În 2018 echipa reprezentând UBB-FSEGA a fost invitată și ea la această competiție, având astfel posibilitatea de a concura cu cele mai bune echipe studențești din lume. Selectarea echipei clujene să participe la finala din Canada a concursului se datorează în mare parte rezultatelor obținute de UBB-FSEGA în anul 2017 la competițiile internaționale de studii de caz organizate la Harvard University, la University College London sau la Norwegian School of Economics.

La competiția din Montreal, Canada au participat 24 de universități din 14 țări diferite de pe patru continente. Astfel, competiția a întrunit 12 echipe de pe continentul american, patru echipe din Asia, două din Australia, respectiv șase din Europa. Printre aceste echipe selectate s-a aflat și echipe UBB-FSEGA compusă din studenții Deák Péter (anul 3, Informatică economică), Éltes Rita (anul 3, Management), Kelemen Kincső (anul 2, Informatică economică) și Szabó Norbert (anul 3, Finanțe și bănci). Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel și asist. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

Competiția din Montreal s-a desfăşurat în mai multe etape, echipele concurându-se în perechi de două universități diferite în fiecare rundă. În primele trei zile ale evenimentului participanții au trebuit să lucreze la trei studii de caz de câte trei ore, urmând ca în a patra zi să aibă 24 de ore la dispoziție pentru rezolvarea studiului de caz principal referitoare la strategia de distribuție a companiei Walmart Canada. Soluțiile fiecărui studiu de caz au fost prezentate în fața unui juriu compus din reprezentanți ai mediului de afaceri din Canada. Cu toate că echipa clujeană nu s-a calificat în finala mare a concursului, în runda a treia a reușit să obțină o victorie în fața adversarei directe din runda respectivă, și anume Universitatea Alberta din Canada.

Rezultatele finale ale competiţiei:
Locul I. : Chulalongkorn University, Bangkok, Thailanda
Locul II.: Queensland University Of Technology, Brisbane, Australia
Locul III.: University Of South Carolina, Columbia, SUA
Felicitări studenților noștri pentru rezultatele obținute!

Pe această cal dorim de asemenea să-i mulțumim partenerilor noștri de la OTP Bank Romania pentru contribuția lor la finanțarea cheltuielilor aferente participării echipei clujene la această competiție!




inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 19-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta