Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Calificare în finală și premiu special pentru studenții FSEGA la competiția internațională a Universității din Vermont (SUA)

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 22 Ianuarie 2024


În perioada 10-13 Ianuarie 2023, pe campusul Universității din Vermont din SUA a avut loc competiția internațională de studii de caz intitulată „Schlesinger Global - Family Enterprise Case Competition”. La această competiție au participat un număr total de 24 de universități din 12 țări și 5 continente diferite ale lumii. Echipa reprezentând Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, respectiv Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) a concurat în liga pentru echipe de masteranzi și studenți MBA. Echipa clujeană a avut o performanță remarcabilă în cele 3 runde de calificare, reușind să se califice în finala competiției. În urma acestui rezultat excepțional, unul dintre membrii echipei, Szekernyés Péter a câștigat și un premiu special acordat celui mai bun prezentator („Best Presenter Award”) al diviziei.

Membrii echipei clujene au fost: Pásztor Kende, Székely Evelin-Beáta, Szekernyés Péter și Szőke Dóra, toți patru masteranzi în anul 1 la UBB-FSEGA, specializarea Managementul Afacerilor. Pe parcursul competiției echipele participante au avut de rezolvat patru studii de caz diferite. Primul studiu de caz trebuia rezolvat în săptămâna de dinaintea competiției și prezentată în Vermont (SUA), iar pentru celelalte trei studii de caz participanții au avut la dispoziție câte 4 ore să elaboreze o prezentare privind soluțiile lor propuse. Toate studiile de caz au abordat teme legate de întreprinderi familiale, competiția fiind considerată a fi cea mai prestigioasă la nivel global în privința acestui domeniu.
În etapele de calificare echipa clujeană a concurat cu trei echipe universitare alcătuite din masteranzi și studenți MBA de la Indian School of Business (India), Heilbronn University (Germania), respectiv National Taiwan University (Taiwan). Câștigătorul finalei ligii masteranzilor a fost echipa reprezentând Sasin School of Management din Thailanda.

Coordonatorii echipei UBB-FSEGA au fost conf.uni.dr. Györfy Lehel, lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely și prof.univ.dr. Szász Levente. Felicitări echipei pentru rezultatele remarcabile obținute la această competiție!




inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 27-04-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta