Prezentare
     Distinctii / Awards
     Departamente
     Cercetare
     Parteneri
     Alumni
     Sustenabilitate
     Oferta educationala
     Studenti
     Admitere
     Examen finalizare studii
     International
     Alegeri academice


Gabriela Bodea,, Clash-ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice (Ediția a doua), Presa Universitară Clujeană, 2023
vezi si alte aparitii editoriale

Facebook LinkedIn Twitter
Contact
Str. Teodor Mihali, Nr. 58-60 400591,
Cluj Napoca, Romania
Tel: +40 264-41.86.55
Fax: +40 264-41.25.70

   
Universitatea Babes-Bolyai | Noutati UBB
FSEGA Online | FSEGA SIS | FSEGA Alumni | Sustenabilitate
Executive Education
Contact | Harta Site | Viziteaza FSEGA

Studenții UBB-FSEGA câștigă divizia lor și ajung în semifinale în Dublin la NIBS Worldwide Case Competition

Autor: Levente SzÁsz

Publicat: 31 Martie 2024


În perioada 22-28 martie 2024 a avut loc cea de-a 28-a ediție a NIBS Worldwide Case Competition, găzduită în acest an de Technological University Dublin, Irlanda. Echipa de studenți reprezentând UBB-FSEGA a avut o performanță remarcabilă la această competiție, câștigând toate cele trei runde din divizia de calificare, ajungând astfel în semifinale competiției în postura de lider absolut al clasamentului pe puncte.

În cadrul competiției, echipele au concurat mai întâi în etapa de calificare, unde au avut de rezolvat trei studii de caz, câte unul în competiție cu fiecare echipă universitară rivală din grupă. Echipa clujeană s-a confruntat mai întâi cu Universidade de Brasília din Brazilia, apoi cu St. Mary's University din Statele Unite și în final cu Technological University of Dublin din Irlanda, câștigând toate cele trei etape de calificare. Astfel, echipa UBB-FSEGA s-a poziționat pe primul loc al diviziei, calificându-se în semifinala competiției, unde însă a fost înfrântă de Universitatea din Heilbronn (Germania). Competiția a fost câștigată ulterior de echipa din Germania, urmată de echipa Carleton University din Canada (medalie de argint), respectiv Universitatea Guelph Humber din Canada (medalie de bronz).

Pe parcursul competiției, echipele participante au avut de rezolvat două studii de caz de 4 ore, două de 3 ore și unul de 6 ore, elaborând strategii de afaceri pentru compenii precum Kyrö Distillery, un producător de whisky din Scandinavia, Beyond Meat, un producător de produse alternative de carne, sau compania Roblox, un dezvoltator de soluții metaverse.

Echipa reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) a fost formată din studenții András Antal (Finanțe și Bănci, LM, anul III), Márk-Andrei Dinea (Finanțe și Bănci, LM, anul III), Zsófia Bánffy (Management, LM, anul III) și Kata Szalontai (Informatică economică, LM, anul II). Echipa clujeană a fost coordonată de masterandul Kende Pásztor, pregătirea echipei fiind sprijinită de prof.univ.dr. Levente Szász, lect.univ.dr. Béla-Gergely Rácz și conf.univ.fr. Lehel Györfy.

Adresăm mulțumiri companiei Klausen Exim, partener al UBB-FSEGA, pentru sprijinirea deplasării studenților clujeni la competiția din Irlanda!



inapoi la stiri   vezi evenimentele   home


       Copyright © 03-05-2024 FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal FSEGA. Protectia datelor cu caracter personal UBB.
       Web Developer  Dr. Daniel Mican   Graphic Design  Mihai-Vlad Guta